Fogyasztóvédelmi verseny a Széchenyiben

A tanévzáráshoz közeledve, a dolgozatok megírása mellett több lehetősége is volt a diákoknak, hogy összemérjék erejüket, tudásukat egy-egy témában.

Május 30-án fogyasztóvédelmi versenyt is rendeztünk számukra. A Fogyasztóvédők Országos Egyesületének elnöke, Dr. Horváth György érkezett hozzánk, és egy 13+1 kérdésből álló totót hozott diákjainknak. A kérdések gyakorlatiasak, a mindennapi életből vett példák segítségével mérték fel a diákok tájékozottságát fogyasztóvédelmi témában. Például: mit tehetünk, ha az általunk vásárolt műszaki cikk elromlik, ki viseli a költségeket egy tönkrement cipő bevizsgálása esetén, vagy milyen lehetőségeink vannak, ha az egyre népszerűbb internetes vásárlás után vagyunk elégedetlenek a megrendelt termékkel.

Bármely ágazatról nevezhettek diákjaink 4 fős csapatokkal, ahol a tesztek kitöltése egyénileg történt, de az elért pontok osztályonként összesítésre kerültek.

A legeredményesebb a 10. A osztály csapata volt (tagjai Gulbiczki Csenge, Kalmár Jenni, Morvai Regina és Baranyi Máté), akik könyvutalványokkal gazdagodtak. Valamint különdíjban részesült a hibátlan tesztet kitöltő Kolozs Lóránd 9. A osztályos tanulónk is.

Gratulálunk a diákoknak!