Varázslatos Erdély

Nagyon hosszú négy nap vette kezdetét május 17-én. Az erdélyi magyarok – megérkezéskor – tárt karokkal vártak minket, és a találkozásunk örömére közösen énekeltük el a székely és a magyar Himnuszt.
Másnap, 8 óra tájban elindultunk Csíkszeredára, onnan pedig Csíksomlyóra. Egy rövid mise után egy meredek túrázás keretében (850 m) részt vettünk a keresztúton. Mikor felértünk a hegytetőre és lenéztünk a völgybe, gyönyörű tájkép tárult elénk az apró falvak láttán.
Szombaton, 19-én kora reggel, 6 órakor indultunk el, mivel tömegesen vonultunk fel a csíksomlyói hármas oltárhoz. Felsétáltunk a korábban már felderített túrahelyünkre. Itt volt egy rózsafüzér imádság, majd egy nagy, ünnepélyes mise, melyen több ezren vettek részt a világ minden részéről. Még az se szegte kedvünk, hogy a mise vége felé eleredt az eső. Ezután a nagy tömegben elveszve igyekeztük szemügyre venni a búcsú helyszínét.
Az utolsó nap, hazafelé jövet több állomáson megálltunk a vonatunkkal, ahol a vendéglátó székelyek bizonyították, hogy örülnek a jelenlétünknek: virágcsokrokkal, ételekkel, itallal, fúvós zenekarral fogadtak minket.

Megható volt látni az összetartást, nagyon élveztük ezt a négy napot.