Angol és német nyelvi verseny a Széchenyiben

Iskolánkban a pandémia miatti két év kihagyás után ismét megrendeztük a PANNON-NYELVVIZSGA típusú angol nyelvi versenyt a környék általános iskolai tanulói számára. Az írásbeli fordulón 54 tanuló vett részt november közepén. A szóbeli döntőre december 12-én került sor, ahol a 10 legjobb eredményt elért tanuló vett részt. A színvonalas döntőben angolból a legjobb eredményt a következő tanulók érték el:

  1. helyezett: Szalánczi Johanna – Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola
  2. helyezett: Dóra Natasa – Turai Hevesy György Általános Iskola
  3. helyezett: Urbán Melissza – Rózsaszentmárton Móra Ferenc Általános Iskola

Az első helyezett jutalma egy bármilyen szintű írásbeli vagy szóbeli, iskolánkban szervezett nyelvvizsga díjának alapítványunk által történő fedezése. A 2. és 3. helyezett jutalomkönyvben részesült.

Iskolánk 2022. november 14-én „Deutsch online” címmel német nyelvi versenyt szervezett, melyre Hatvan város és kistérsége általános iskoláinak 7-8. osztályából vártuk a jelentkezőket. 

A verseny összeállításánál fontos szempont volt, hogy a diákok gyakorlati nyelvtudását mérjük, ugyanakkor alkalmazkodjunk a Z generáció jellemzőihez és a kor változásaihoz. Így idén is online versenyt szerveztünk, ami mérte a diákok szövegértését, a nyelvtudás mindennapi életben való használatát, alkalmazását és a honlapokon való tájékozódási, információkeresési képességét is.

A diákoknak a helyszínen megadott német nyelvű honlapokon kellett tájékozódni és információkat keresni (pl. menetrendek, egy város programjai, nevezetességei, étlapok, árucikkek, lakásbérlés, hotelszoba). Az első három helyezett oklevélben és könyvutalványban részesült.

  1. helyezett: Márta Miksa Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola
  2. helyezett: Bognár Linda Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola
  3. helyezett: Vancsó Ákos Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola

Valamennyi tanulónak szívből gratulálunk és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját. Reméljük, hamarosan találkozunk velük iskolánkban a Pannon nyelvvizsgahely vizsgázói között.