Angol táborban a Közgések

Idén harmadik alkalommal nyílt lehetőség a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 15 tanulója számára, hogy egy ötnapos Angol Táborban vegyenek részt. Serfőző Gergő, iskolánk egyik tanulója így foglalta össze a pár nap történéseit:

„Az angol tábor egy kellemes öt óra harminc perces úttal kezdődött Orfűig. A szállásunk a Tett-hely nevű Ifjúsági sportszállón volt. A szobák elfoglalása után nem sokkal a közeli MecsEXTRÉM kalandpark programjain vettünk részt, melybe beletartozik a bob, a különféle kötélpályák, a virtuális- és sportlövészet, íjászat, stb. Kedden egy jókedélyű kincskereséssel indítottuk a délutánt, melyben egy szimbolikus tengeralattjáróból kellett kijutnunk kódszámok megkeresésével, 1 óra alatt. A menekülés után a Pécsi Állatkertbe látogattunk el, amit mindenki igencsak élvezett. Páran lelki társaikra is ráakadtak az állatkert berkein belül, rácsok és egyéb távoltartó eszközök mögött. Miután hazaértünk, az orfűi szabadstrandon szórakoztunk egy pár órát, este pedig beszélgettünk, kártyáztunk, társasjátékoztunk. Szerdán a táborozók nagy örömére, ebéd után a Pécsi Aquaparkot látogattuk meg. Itt aztán történt jó pár dolog, se szeri se száma nem volt a játékoknak, úszkálásnak, és röplabda meccseknek. Este miután mindenki kellőképp kipihente az aquapark fáradalmait, a többi táborozóval egy közös VB nézést is megejtettünk. Csütörtökön a csapat Pécs belvárosa felé vette az irányt. Itt meg vizslathattuk az igencsak monumentális Székesegyházat, ezután pedig a fényűző Püspöki Palota termeiben vezetett végig bennünket egy jól szituált hölgy.
A fényűzés és művészi boltívek után a társaság az Árkád plázában tölthetett két órát, amely főleg lézengéssel, evéssel és a kirakatok, és bolti választékok csodálásával telt.

Pénteken fájdalmas búcsút vettünk szálláshelyünktől, és elindultunk haza. Amikor megérkeztünk, fájdalmas búcsút vettünk egymástól, mert időközben igazán jól összekovácsolódott a csapat.

Ez mind szép és jó, de nem lenne „Angol tábor” az Angol tábor, ha nem lett volna egy pici multikulturalizmus ebben az öt napban. Minden délelőtt kilenctől délig egy, a két táborvezető által felváltva tartott, angol órán polírozhattuk kulturális, és nyelvi ismereteinket.

Hétfőn, tekintettel a délutáni érkezésre, nem volt az óra megtartva. Kedden Petrovics tanárnővel  a Bibliát dolgoztuk fel angol nyelven.  Egy Bibliai kvíz után a Noah című, Noé életét feldolgozó filmet néztük meg angol szinkronnal. Szerdán Tőzsér tanárnő nyújtott betekintést Ausztrália kultúrájába és nyelvi sajátosságaiba, így megtanulhattuk a tipikusan ausztrál szólásokat, vagy épp szinonimákat. Csütörtökön Petrovics tanárnő óráján az előre megkreált csapatokkal egy prezentációt készítettünk angolul egy-egy sport híresség életéről és teljesítményeiről. Emellett meghallgattuk a 2018-as VB hivatalos dalát is, majd ezzel kapcsolatban kaptunk instrukciókat. Pénteken Tőzsér tanárnővel a különböző angol ünnepnapok sajátosságait ismerhettük meg, egy pár játékos feladaton keresztül.

Összességében nagyon köszönjük a lehetőséget és a kiváló programokat a táborvezetőknek, és az egyházi támogatóknak, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat ez alatt az 5 nap alatt, és rengeteg élménnyel gazdagodtunk. ”