Partiumi Kirándulás a Rákóczi Szövetséggel

Iskolánk 4 tanulója, Bándi Bence, Benke Bernadett, Ficzek Réka, Hrabecz Krisztián és Vargáné Langa Éva tanárnő 2019. szeptember 20-22. között részt vett a Rákóczi Szövetség által szervezett hétvégi partiumi kiránduláson és az első alkalommal megrendezett Rákóczis Légy-Ott!-on.

A pénteken a nagyváradi Légy-Ott! –on mintegy 700 partiumi és anyaországi középiskolás diák vett részt. A diákok megismerték a Szövetség tevékenységét, találkozhattak a  Kozepsuli.hu szereplőivel, majd Kiss Kata és Király Viktor koncerteken bulizhattak.

A szombat és a vasárnap partiumi városnézésekkel, kirándulásokkal telt. Megcsodáltuk Nagyváradot, jártunk Ady kedvenc kávézójánál.  Nagyszalontán Arany János szülőhelyét és a csonka tornyot néztük meg. Felmentünk a világosi várba, jártunk a Bohus kastélyban.  Az aradi városnézés után felkerestük a vesztőhelyet és megemlékeztünk az aradi vértanúkról.

Mindeközben ismerkedtünk a többi résztvevővel, barátságok szövődtek. Tartalmas 3 napot tölthettünk, jó társaságban, szép helyeken, szép időben. Várjuk a következő Rákóczis rendezvényt.