Stat Wars II – statisztika versenyen a széchenyis diákok

20151112-1A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, az Erste Bank, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Árkád Szeged Bevásárlóközpont együttműködésével rendezték meg a középiskolások országos statisztikai vetélkedőjét.

A versenyre 4 fős csapatok nevezhettek. Az első fordulóban a KSH kiadványai felhasználásával kellett a résztvevőknek feladatokat megoldani. A leggyorsabban beérkezett helyes megoldásokat beküldők jutottak tovább a döntőre. Ide jutott tovább a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Középiskola csapata. A döntős csapatoknak, házi feladatként, bemutatkozó kisfilmet kellett készíteniük a Takarékossági Világnap jegyében, melyet a Youtube-ra töltöttek fel.

20151112-2A döntőt a szegedi Árkádban rendezték 2015. november 4-én, ahol játékos feladatokkal szemléltették, hogy a statisztikai mérések az életünk nagyon sok területét érintik.

A résztvevők a megtekinthették Szeged város nevezetességeit. A városnézés során az idegenvezető szavaira érdemes volt figyelni, mert az egyik feladat az ott hallottakra kérdezett rá.

A hatvani diákok eredményesen szerepeltek, a csapata tagjai voltak: Bertók Cintia, Nagy Norbert, Pál Petra, Péter Petra.

VLÉ