PÉNZ7 a Széchenyiben!

A pénzügyi ismeretek fejlesztésére az Európai Bankföderáció (EFB) kezdeményezésére átfogó páneurópai program szervezése zajlik European Money Week néven. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Európai szinten több mint 20 ország jelezte aktív részvételét a 2015-ös programban, és első alkalommal 2015. márciusában Pénz7 néven Magyarország is részt vesz a Money Week rendezvénysorozatban.

A Magyar Bankszövetség mellett a Pénziránytű Alapítvány a Pénz7 program társszervezője.

Időpont: 2015. március 9-13.

Helyszíne: a programra jelentkezett általános és középiskolák

A 2015-ös Pénz7 középpontjába a családi költségvetés témakör került.

 

Iskolánk is csatlakozott az eseményhez, így ezen a héten a 9-11. évfolyamos tanulók projektórán élményszerűen, játékos feladatok által ismerkedhetnek meg a háztartások költségvetésének alapfogalmaival. A rendhagyó órákat iskolánk szaktanárai tartják, akik előzőleg módszertani felkészítésben vettek részt. Az órai munkába – a munka világából érkező – önkéntes pénzügyi szakemberek is bekapcsolódnak.

A diákok csoportmunkában dolgoznak, a csoport tagjai egy-egy családot képviselnek. Megpróbálják úgy beosztani a pénzt, hogy a hónap során felmerülő kiadásokat fedezni tudják a bevételükből. A gondos tervezést azonban különböző „életesemények” írják felül, mint a valódi életben…