Miért jó az EBC*L?

Miért jó az EBC*L?

Napjaink túlhajszolt, és gyakran kiismerhetetlen világában a tudás a legnagyobb érték. Elengedhetetlen feltétele a boldogulásnak, a fejlődésnek, a harmonikus együttélésnek. Szüksége van rá fiatalnak, idősnek, diáknak, munkavállalónak és munkát adóknak egyaránt. Az életfogytig való tanulás fontos az egyénnek, fontos a közösségnek, fontos a gazdaságnak, és fontos a társadalomnak.

Az EBCL – European Business Competence License – mindenki számára érthetően és könnyen feldolgozhatóan segít egy olyan gazdasági tudást nyújtani, mely napjainkban elengedhetetlen feltétele a gazdaságban való eligazodásnak, a könnyebb boldogulásnak.
Az EBC*L egy nemzetközi kezdeményezés az üzleti-gazdasági ismeretek elterjesztésére Európában. A képzés célja egy nemzetközileg egységes tudásanyag elsajátítása, függetlenül attól, hogy a hallgató a vizsgáját mely európai országban tette le.
A képzés Európában 2003 januárjától, Magyarországon 2004 februárjától van folyamatban, és egyre nagyobb érdeklődés övezi.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás óta kiemelt figyelem jut az újonnan csatlakozó országok, így a magyarországi polgárok külföldi munkavállalásának, illetve annak reális lehetőségeinek. Ez gyakran azonban nehézségekbe ütközik az országonként különböző oktatási rendszereknek köszönhetően. Szükség volt tehát egy olyan egységes szabványrendszer felállítására, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá és kezelhetőbbé teszi a szabad munkaáramlást az Unió összes országában. Hogy hogyan?

  1. Egységes tudásanyag közvetítésével
  2. Egységes vizsgarendszerrel
  3. Központi ellenőrzéssel
  4. Azonos elbírálással és elismeréssel

Vélemény, hozzászólás?