EBC*L

Iskolánk 2006. szeptember 26-tól EBC*L vizsgaközpont.

Információ kérhető:

Péter Sándorné
projektvezető
Tóth Ágota
projektvezető helyettes
Tel: 06-37/341 594


www.ebcl.hu

European Business Competence* Licence
Egységes Európai Gazdasági Oklevél

Előzmények

Az üzleti – gazdasági életben való jártasság ma már hozzátartozik ahhoz az alapvető képzettséghez, mely lehetővé teszi, hogy különösképpen a gazdaságban vagy a közigazgatásban – de minden olyan területen, ahol pénzügyi folyamatok működnek – felelősségteljes munkát tudjunk végezni.

A képzés cégkezdeményezésre jött létre Németországban, mivel a vállalatok igénylik, hogy a szakirányú végzettségű alkalmazottak mellett a többi, e téren laikusnak mondható dolgozó is tisztában legyen az alapvető üzleti-gazdasági ismeretekkel. A munkavállalók a bizonyítvány birtokában könnyebben tudnak elhelyezkedni gazdasági végzettséget nem igénylő adminisztratív munkakörökben.
Az EBCL által megszerzett tudás készségszintű ismereteket jelent, tehát specializálható, azaz bármilyen környezetében, élethelyzetben könnyűszerrel alkalmazható. Moduláris jellegénél és konkrét követelményrendszerénél fogva az EBCL megszerzése történhet akár más, önálló szakma elsajátításával párhuzamosan is. A társadalom elvárásai alapján munkaerő-piaci esélyeket teremt, a társadalom igényeihez alkalmazkodva az oklevelet szerzett munkatársak az EU-ban támasztott követelményeknek megfelelő gazdasági tudással rendelkeznek. Nemzetközileg elismert bizonyítványról van szó, amely jelentősen növeli a bel- és külföldi munkaerő-piaci esélyeket

Az EBC*L tananyaga:

“A” modul = általános ismeretek

  • mérlegfelépítés
  • gazdasági elemzés (mutatószámok)
  • pénzügy (költségszámítás)
  • társasági jog (társasági formák)

“B” modul = marketing, üzleti tervezés

“C” modul = vállalati adózás, controlling

Vélemény, hozzászólás?