„Pénzre váltható tudás” – pénzügyi projektnap a Széchenyiben

A sikeres 2017-es programsorozatot követően idén ismét pénzügyi projektnapok rendezésére hirdetett meg pályázatot a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt.

A projektnap megrendezésre bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett, amely tagja a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatnak. Iskolánk 2017-ben lett a hálózat tagja, így ebben a tanévben mi is benyújtottuk pályázatunkat. A tanév végi számos teendő ellenére tizenhét iskola jelentkezett a felhívásra, közülük került kiválasztásra egy budapesti és hat vidéki intézmény.

A projektnap délelőttén rendhagyó interaktív tanóra keretében próbálhatták ki diákjaink a pénzügyi tervezés jelentőségét. Hozzájuk közel álló esettanulmányokat kellett feldolgozniuk, mint például a jogosítvány megszerzése, vagy egy több napos zenei fesztiválon való részvétel anyagi feltételeinek biztosítása. Ehhez kapcsolódóan végiggondolták, mikor és milyen bevételi forrásokkal kell rendelkezniük, hogy céljaikat megvalósíthassák.

A program második részében közismert vendégek – Balázsovits Edit színművész, Erdély Csanád válogatott jégkorongozó – mellett Ludányi Lívia, az iskola volt, valamint Baranyi Ádám jelenlegi diákjának részvételével interaktív pódiumbeszélgetés zajlott Garami Gábor műsorvezető vezetésével a pénzügyi tervezésről, pénzkezelési technikákról, tippekről és a pénzügyi tudatosságról. Online pénzügyi kvíz zárta a rendezvényt, ahol az egyéniben a legtöbb pontot összegyűjtő diákok teljesítményének elismerése mellett a résztvevő diákok 240.000 forint összegű támogatást nyertek iskolánk alapítványának.

Tanulóink remekül érezték magukat mind a felkészülés, mind a pénzügyi nap programjai alatt. Valóban a mindennapi életben jól hasznosítható tudással bővíthették már meglévő ismereteiket.

Köszönöm a segítséget a felkészítésben és a lebonyolításban részt vevő kollégáimnak, és gratulálunk az iskola diákjainak!

Tóbi Tímea