Régiós statisztika verseny

Intézményünk megalapításának 50. évfordulója alkalmából közgazdaság ágazatunk munkacsoportja „Fedezzük fel a statisztikát!” kétfordulós szakmai versenyt szervezett a régió középiskolásainak.

A verseny célja a diákok statisztikai kultúrájának fejlesztése, az elméletben tanultak tudatos alkalmazása a mindennapi életben.

A versenyre nevezett 3 fős csapatok az interaktív versenyrész során általános statisztika témakörben töltöttek ki 13+1 teszt feladatsort.

A második forduló első részében a versenyzők megoszthatták gondolataikat a szakmai zsűrivel „A Z-generáció és a statisztika” esszében.

A verseny döntőjét 2017. április 21-én tartottuk intézményünkben, ahol a döntőbe jutott csapatok prezentálták az esszét és játékos statisztikai feladatokat oldottak meg.

Úgy gondolom, a döntő sok élményt adott a résztvevő csapatoknak, a felkészítő tanároknak és szakmai zsűrinek; kiemelem a versenyző diákok szakmai elhivatottságát, kommunikációs készségét, csapatmunkáját.

Megköszönöm az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Campus oktatóinak a verseny lebonyolításában nyújtott szakmai segítségét.

Tóth Ágota a verseny szervezője